Amsterdam, Hoofddorppleinbuurt

Deze dubbele benedenwoning ligt op een bijzondere en verscholen locatie tegen het centrum van Amsterdam. Het gezin woont er al jaren en vond het tijd om het interieur eens helemaal op te frissen en aanpassingen in de indeling van de keuken te maken. Alle vloeren en de wanden van de sanitaire ruimtes zijn uitgevoerd in Corestone van Epi Floors (dit project is ook te zien op epifloors.com) en gefotografeerd door Stijn Spoelstra (stijnspoelstra.nl). Jonno van ’t Kroonhuys heeft ook in dit project van CLAY de keuken ontworpen, gebouwd en geplaatst. Het vakmanschap van Ron en zijn jongens hebben voor een prachtig afgewerkt huis en een goed verloop van dit bouwproject gezorgd.

Susan & Andre

Eigenaren woning

Testimonial

We zijn super tevreden met het werk van Clemens. Hij heeft goed geluisterd naar onze wensen en ons verrast met mooie ideeën waar we zelf echt niet op gekomen waren. Hierdoor maken we optimaal gebruik van de ruimte in ons huis en is er handige opberg ruimte gecreëerd met inbouwkasten. En door het goede netwerk van Clemens is het werk uitgevoerd door een top aannemer en top timmerman (keuken, tv kast en garderobekast).

Project informatie:

Type woning: Dubbele woning
Verbouwing: Renovatie
Aannemer: Ron’s Klussenbedrijf
Keuken: ’t Kroonhuys
Vloeren: Epi Floors
Foto’s: Stijn Spoelstra

Vergelijkbare projecten:

Hilversum, Boomberg

Vanuit New York City keerde deze familie terug naar Nederland, om in deze prachtige villa met grote omringende tuin te gaan wonen. Hoewel de woning erg netjes was onderhouden was het interieur en de kenmerkende bouwstijl uit de jaren ’70 niet naar wens van de opdrachtgevers. ‘Vreemde’ hoekjes en ouderwetse stijl elementen hebben we verwijderd en alle elektra, verwarmingsinstallaties (vloerverwarming met thermostaten in iedere afzonderlijke ruimte) en leidingwerk is vernieuwd. Het is, mede dankzij de interieur stylisten, een prachtige strak afgewerkte en ingedeelde woning geworden. De trap van zwart staal en treden uit hetzelfde hout als de vloerplanken (ontworpen door CLAY en De Stalen Gasten, en handgemaakt door de laatst genoemde partij) is een element dat bij binnenkomst meteen in het oog springt!

Janneke & Wouter

Eigenaren woning

Testimonial

Van schrootjes tegen het plafond, zwart linoleum op de vloer en een foute jaren ’70 vibe moesten we naar een huis dat echt van ons zou zijn. Clemens van architectuurstudio CLAY begreep onze visie en begeleidde ons stap voor stap om die samen met de aannemer te verwezenlijken. Muren werden verplaatst, badkamers ingedeeld, lichtpunten aangepast en nog veel meer. En de dialoog stopte daarbij nooit. Een hele fijne samenwerking met een naar ons inziens super mooi resultaat.

Project informatie:

Type woning: Villa
Verbouwing: Renovatie
Aannemer: MEAS Bouw b.v.
Interieur:
Trap: De Stalen Gasten
Foto’s: Max Hart Nibbrig

Vergelijkbare projecten:

Amsterdam, Watergraafsmeer

Dit gezin verhuisde binnen dezelfde buurt in Amsterdam om ruimer te gaan wonen. Daarvoor hebben we hun huis volledig gerenoveerd, met behoud van alle originele details en stijl elementen. Dus alle installaties, elektra en het verwarmingsysteem zijn gemoderniseerd. En vooral de verbinding tussen het huis en de tuin is prachtig geworden. Hiervoor is het oorspronkelijke balkon inpandig gemaakt en is achter het huis een terras met trap naar de tuin gebouwd. De keuken is verplaatst vanuit het souterrain naar de bel-etage, zodat de bewoners vanuit de keuken naar het terras en de tuin kunnen door de nieuw geplaatste deuren open te zetten.  

Karin & Wouter

Eigenaren woning

Testimonial

Toen wij dit huis kochten wilden wij de indeling flink aanpassen en de woning moderniseren. Maar de historische en authentieke details moesten uiteraard behouden blijven. Deze combinatie was een grote uitdaging. Voor ons was het ook van belang om een goede aansluiting te maken tussen de leefverdieping en de tuin. Clemens heeft ons geholpen om deze wensen te vertalen naar een uitvoerbaar plan. Ook heeft hij de tekeningen gemaakt voor de nodige vergunningen voor de constructieve wijzigingen en het terras achter het huis. Hij is bij het hele proces van A-Z betrokken geweest. We zijn ontzettend blij met het resultaat en met zijn waardevolle rol en bijdrage tijdens de verschillende fases van het project. Wij willen hier nog heel lang blijven wonen. Maar mochten we ooit verhuizen en verbouwen zullen we Clemens zo weer inschakelen!

Project informatie:

Type woning: Stads- / gezinswoning
Verbouwing: Renovatie en bouw terras
Aannemer: MEAS Bouw b.v.
Constructeur: De Ingenieursgroep b.v.
Foto’s: Max Hart Nibbrig

Vergelijkbare projecten:

Mormoiron, Provence

Een Nederlandse familie heeft dit vakantiehuis in Mormoiron al lange tijd in bezit en zijn daarom met regelmaat te vinden in de Provence. Inmiddels gaat ook de jongste generatie mee op vakantie en de wens bestond om hun buitenhuis uit te breiden met een studio met eigen badkamer en ingang. Naast het huis stond een carport die weinig of niet werd gebruikt voor die functie. De kapconstructie en de fundering van de carport zijn geïntegreerd in het ontwerp van de studio. Dat gaf voldoende ruimte voor een kamer met tweepersoonsbed, kastruimte en een badkamer. De verschillende functies in de ruimte, openslaande deuren en het interieur is zo ontworpen dat je vanuit de studio uitzicht hebt over de wijngaarden, het zwembad en de Mont Ventoux. De lokale aannemer Christophe heeft met zijn bouwkennis (en die van de te verkrijgen materialen bij de lokale Point.P) het werk uitgevoerd. In dit vakantiehuis gaan de volgende generaties in de familie ook nog heel veel plezier beleven!

Nederlandse familie

Eigenaren vakantiewoning

Testimonial

Het vakantiehuis in Frankrijk hebben wij al vele jaren. Met de komst van de kleinkinderen wilden wij graag een extra comfortabele kamer met badruimte voor meer ruimte in het huis. Clemens heeft vanaf het begin van dit idee meegedacht hoe wij dit konden realiseren. Doordat de carport eigenlijk niet werd gebruikt was dit de aangewezen plek om het huis uit te breiden. Hij had erg goede ideeën over de indeling van het ‘mini appartement’. Ook de technische aspecten zoals de isolatie en ventilatie heeft hij meegenomen in het bouwplan. Het ontwerp voor de uitbreiding sluit perfect aan op de rest van het vakantiehuis en het lijkt alsof het er altijd zo heeft gestaan! De Franse aannemer heeft op basis van Clemens zijn tekeningen zonder enige problemen alles kunnen uitvoeren, wat ons veel discussie en overleg tijdens de bouw heeft bespaard. Omdat wij het merendeel van de uitvoer in Nederland waren was dit heel prettig!

Project informatie:

Type woning: Vakantiewoning
Verbouwing: Uitbreiding
Aannemer: Christophe Escobar
Foto’s: Ilse

Vergelijkbare projecten:

Amsterdam Noord, Disteldorp

Dit voormalige badhuis in Amsterdam Noord had een belangrijke functie binnen Disteldorp. Deze buurt is na de eerste wereldoorlog gebouwd als tijdelijk nooddorp. Maar het karakteristieke buurtje wordt nog steeds bewoond! Het badhuis was in die hoedanigheid al langer niet meer in gebruik. De afgelopen decennia heeft het pand dienst gedaan als kantoorruimte en later als woning. De huidige eigenaren wilden er hun eigen smaak aan toevoegen en er een gezellige gezinswoning van maken. In samenwerking met architectuurstudio CLAY heeft ’t Kroonhuys een prachtige keuken en meubilair op maat gemaakt. De Stalen Gasten hebben het entreeportaal met schuifdeur gelast, gepoedercoated en geplaatst. De jongens van Murat Totaalbouw hebben al het aannemerswerk verricht. Onder andere hebben zij de brick wall hersteld door alle later toegevoegde moderne bakstenen te vervangen door exemplaren met de originele maat en kleur. Deze stenen komen bij een handelaar in historisch bouwmateriaal vandaan. De interieur styliste Fleur Lew heeft geholpen met de inrichting en de kleuren waarmee dit totaalproject een prachtig resultaat heeft gekregen!

Roger en Ilse

Eigenaren woning

Testimonial

Toen wij het voormalige badhuis in Amsterdam Noord kochten moest er vrij veel gebeuren. Wij wilden een extra slaapkamer, maar alle kamers moesten genoeg daglicht behouden. Met de lage dakkapellen en één enkel daklicht in de kap (meer is niet toegestaan in dit monument) was dat nogal een uitdaging! Maar met de nieuwe indeling van de bovenetage hebben wij daar samen een perfecte oplossing in gevonden. De badkamer moest volledig worden vernieuwd en wilden wij wat ruimer laten overkomen. De oude indeling was niet heel efficiënt… Maar nu is elke centimeter benut en lijkt de ruimte wel twee keer zo groot! Op de begane grond moest het nodige werk worden verricht om meterkasten en de cv ketel rondom de schoorsteen weg te werken in kasten. Bij de voordeur wilden wij een entreeportaal maken met schuifdeur naar het woongedeelte. In het entreeportaal bevindt zich de deur naar het toilet. Clemens heeft ons heel goed geholpen in de vertaling van onze wensen naar een ontwerp, waarbij hij ons direct de juiste vragen stelde en met leuke en creatieve oplossingen kwam. Voor de realisatie van het definitieve plan bracht Clemens ons in contact met betrouwbare specialisten (aannemer, meubelmaker, de mannen die het stalen portaal hebben gemaakt en geplaatst). Hierbij was Clemens onmisbaar om te zorgen dat zij binnen de lijnen van het ontwerp hun deel konden uitvoeren en het geheel bij ons huis en visie past. Het resultaat was nooit zo mooi geworden zonder zijn fantastische hulp en expertise!

Project informatie:

Type woning: Voormalig badhuis 1918
Verbouwing: Renovatie
Aannemer: Murat Totaalbouw
Keuken en meubilair: ’t Kroonhuys
Entreeportaal: De Stalen Gasten
Interieur: Lew Interieur
Foto’s: Max Hart Nibbrig

Vergelijkbare projecten:

Naarden, Beethovenpark

Deze prachtige woning in Naarden staat in een mooie groene omgeving met een grote tuin er omheen. Het fundament van het pand dateert uit het begin van de 20e eeuw. In de eeuw die volgde is de woning gesplitst, van een nieuwe kap voorzien, zijn trappen verplaatst en is er meerdere keren verbouwd. Dit was ook goed te zien aan de indeling binnen, die door alle aanpassingen vrij onlogisch was geworden. De nieuwe eigenaren hebben de gelegenheid aangegrepen om de binnenkant van het huis geheel te vernieuwen waarbij de originele elementen en details behouden zijn gebleven. Maar het leidingwerk, elektra, verwarmingssysteem, vloeren, keuken en badkamers zijn geheel gemoderniseerd. En door een aantal wanden door te breken of juist nieuwe wanden te plaatsen doet de nieuwe indeling alle recht aan de grandeur van het huis.

Mischa en Nicole

Eigenaren woning

Testimonial

volgt spoedig!

Project informatie:

Type woning: Landhuis / twee-onder-een-kapwoning begin 20e eeuw
Verbouwing: Renovatie met constructieve wijzigingen
Aannemer: Murat Totaalbouw
Constructeur: De Ingenieursgroep, Amsterdam
Foto’s: Max Hart Nibbrig

Vergelijkbare projecten:

Amsterdam, Jordaan

Dit 17e eeuwse rijksmonument in de Amsterdamse Jordaan is door de jaren heen vaak verbouwd en aangepast. De begane grond was van oorsprong een werkplaats en toen de huidige eigenaren het pand kochten waren de etages verdeeld in losse appartementen voor een bed and breakfast. Maar de historische waarden en kenmerken, zoals de bijzondere kapconstructie, zijn altijd bewaard gebleven. Tijdens deze renovatie zijn de vier woonlagen weer samengevoegd tot één huis voor het gezin dat er nu woont. De indeling binnen is aangepast (volledig volgens de verstrekte monumenten vergunning) en alle elektra, cv en leidingwerk zijn vernieuwd. Ook is de woning voorzien van een nieuwe keuken, badkamer, vloeren, stucwerk en schilderwerk. Het is een super gezellig, licht en eigentijds Jordanees huis geworden waarbij de nieuwe invulling aansluit op het historische karakter en details. Dat dit pand om de hoek van architectuurstudio CLAY staat maakte het helemaal bijzonder om het ontwerp voor de verbouwing te maken!

Tommie en Marlou

Eigenaren woning

Testimonial

Clemens denkt echt met je mee! Hij kwam met waardevolle tips en oplossingen en begeleide onze verbouwing op een prettige manier. Hierbij liet hij ook de ruimte om onze eigen keuzes te maken die hij integreerde in het totale verbouwplan. De gedetailleerde tekeningen en bestektekst waren zeer behulpzaam voor de opdracht aan de aannemer en het overleg tijdens de uitvoer. En met de tekeningen die Clemens maakte hebben we de benodigde vergunningen gekregen voor de verbouwing van ons rijksmonument.

Project informatie:

Type woning: 17e eeuws rijksmonument
Verbouwing: Renovatie
Aannemer: Murat Totaalbouw
Foto’s: Max Hart Nibbrig

Vergelijkbare projecten:

Laren, Dorpskern

In deze prachtige woning in de dorpskern van Laren is de bestaande tuinkamer uitgebreid. Door de schuur voor een groot deel bij de woning te betrekken is een dubbel zo grote en lichte eetkamer aan de tuinkant gemaakt. De ruimte heeft een derde set openslaande deuren er bij gekregen in de stijl van de bestaande kozijnen. Daklichten boven de tafel zorgen voor extra lichtinval. De vliering in de punt van het dak is omgetoverd tot vide die met een houten ladder te bereiken is, dit is de nieuwe speelkamer voor de kinderen! By Thimble heeft voor de styling van het interieur, maatwerk van de keuken en de nieuwe openhaard gezorgd.

Guido en Thera

Eigenaren woning

Testimonial

Project informatie:

Type woning: Twee onder een kap jr. ’30
Verbouwing: Renovatie en uitbreiding tuinkamer
Aannemer: Kristof
Staalwerk: Z-Products
Interieurstyling: By Thimble
Constructeur: De Ingenieursgroep, Amsterdam
Foto’s: Lies Rookhuizen

Vergelijkbare projecten:

Laren, Zwarte Berg

Totale renovatie van een tweeondereenkap woning op een natuurrijke en rustige locatie in Laren. Decennia lang was er niets veranderd aan het huis, daarom is er flink gemoderniseerd en zijn er doorbraken gemaakt voor een nieuwe indeling van de woning. Eerder minder geslaagde aanpassingen (zoals aluminium schuifpuien die in de plaats waren gekomen voor de oorspronkelijke houten kozijnen) zijn terug gerenoveerd naar het oorspronkelijke ontwerp. Hiervoor zijn nieuwe openslaande deuren geplaatst naar de tuin. Op de zolder, die bestond uit verschillende kleine kamertjes en vliering, is een slaapkamer voor de ouders gerealiseerd met een extra badkamer en inloopkast. Met de nieuwe daklichten is het een prachtige lichte ruimte geworden. Met de op maat gemaakte keuken, badkamer meubels en nieuwe open gestookte houthaard is het een unieke verbouwing geworden. De wall panelling in de entreehal, waar ook de deuren naar de aangrenzende ruimtes in zijn verwerkt, zorgen sowieso voor een spectaculaire binnenkomst.

Jolande en Maarten Paul

Eigenaren woning

Testimonial

Toen we een klushuis kochten op onze droomlocatie keken we een beetje op tegen de verbouwing. Daar hadden we totaal geen ervaring mee! Clemens heeft aandachtig naar onze wensen en ideeën geluisterd en een ontwerp gemaakt dat onze verwachtingen overtrof. Het gaf ons veel rust dat hij tijdens het gehele project met ons meedacht, het overleg met de aannemer over de uitvoer deed en ons veel werk uit handen nam.

Project informatie:

Type woning: Twee onder een kap, jaren ’30
Verbouwing: Volledige renovatie en herindeling
Adviseur: Energiewijs Wonen
Constructeur: De Ingenieursgroep
Meubelmaker: Kwieziens
Foto’s: Max Hart Nibbrig / Lies Rookhuizen

Vergelijkbare projecten:

Amsterdam, Vondelparkbuurt

Het gehele interieur, leidingwerk en elektra van het appartement was totaal verouderd en aan vervanging toe. Over de gehele lengte van het appartement is een staalconstructie aangebracht waardoor het appartement op een nieuwe manier kon worden ingedeeld. CLAY heeft ook hiervoor de vergunningstekeningen aangeleverd. De woonkamer is een grote open ruimte met keuken geworden. Het appartement heeft drie slaapkamers en twee badkamers en is geheel aangesloten op een mechanisch ventilatiesysteem. De ramen in de kozijnen zijn vernieuwd volgens het oorspronkelijke voorbeeld. Dit lichte appartement naast het Vondelpark is weer helemaal af om in te wonen.

E.

Eigenaresse woning

Testimonial

Na de aankoop van mijn kluswoning heb ik Clemens gevraagd om mij te helpen met het bedenken van een optimale indeling. Mijn wens was om een appartement met drie goede slaapkamers en twee badkamers te creëren. Een hele uitdaging wanneer je bedenkt dat de oppervlakte slechts 100 vierkante meter betreft en geen haakse hoeken heeft. Clemens heeft er echt de tijd voor genomen en is erg secuur te werk gegaan. Ik ben ongelofelijk tevreden met het resultaat en ben hem dankbaar voor zijn inzet en ideeën.

Project informatie:

Type woning: Appartment jr. ’20
Verbouwing: Complete renovatie met constructieve wijzigingen
Aannemer:
Constructeur:
Foto’s: Max Hart Nibbrig

Vergelijkbare projecten: